Airconditioning

De Airconditioningsinstallatie zorgt voor een optimaal klimaatcomfort tijdens het autorijden - 12 maanden per jaar! De temperatuur in het voertuig is aangenaam constant. Hierdoor blijft u langer geconcentreerd en bereikt u veilig uw bestemming.

Voor uw veiligheid biedt de airconditioningsinstallatie echter nog meer. Naast de aangename verkoeling op hete dagen zorgt de airconditioning er ook voor dat de lucht in het interieur snel wordt ontvochtigd.

Dit betekent dat de ruiten sneller worden ontwasemd. Een bijzonder aangenaam neveneffect is dat de ontvochtigde lucht in het voertuig verdraagzamer en daardoor beter voor uw gezondheid is. Daarvoor moet u de airconditioning echter wel regelmatig laten onderhouden. 

Afbeelding
Aircoservice Marco van Beek

Onderhoud

Er moet rekening worden gehouden met twee bijzonder belangrijke factoren:

  • De verdamper – regelmatig desinfecteren. Hier nestelen zich graag bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze komen via het ventilatiesysteem in het interieur terecht en veroorzaken bij veel mensen onaangename, allergische reacties. Het enige dat hier helpt is het desinfecteren van de verdamper!
  • Het interieurfilter – regelmatig vervangen. Dit filter is erg belangrijk voor de schone lucht in het interieur. Het filtert bijvoorbeeld pollen, stof en vuil uit de lucht. Het interieurfilter moet één keer per jaar of om de 15.000 kilometer worden vervangen. Zorg ervoor dat de frisse lucht in uw auto ook daadwerkelijk fris is! Autobedrijf Marco van Beek biedt u totale AircoService: de gratis aircocheck, een algehele controle van de airco-installatie, met een preventief karakter. Aanbevolen bij klachten over onaangename geuren, specifiek bij het inschakelen van de airco. Afvullen van aircosystemen toe te passen bij klachten over onvoldoende werking van de airco-installatie door te weinig 'koudemiddel' in het systeem.